3 de nov. 2012

Pèsols (Pisum sativum)


Avui dedicarem aquest espai a una  de les plantes que hem estat sembrant aquest octubre: El pèsol


"És una de les hortalisses més antigues de la cultura europea. S'han trobat restes de pèsols en excavacions arqueològiques de 9000 anys d'antiguitat. Els antics grecs i romans cultivaven el pèsols i el consumien habitualment.

El pèsol és ric en proteïnes, té un contingut interessant en vitamina A, C i sals minerals, potassi, ferro, zinc, luteina i àcid fòlic. És l'aliment més ric en vitamina B1 i té un 5% de fibra.

Els nutrients del pèsol són bons pel cor, redueixen el colesterol a la sang, controlen els nivells de sucre i són rics en antioxidants.

Es poden consumir tendres o secs. Actualment és més habitual el consum de pèsol fresc i sovint congelat. Se solen coure per ebullició tot i que per conservar totes les vitamines és preferible el consum fresc o escaldat.

El nom llatí és Pisum sativum. Pertany a la família de les lleguminoses. Les espècies de la família de les lleguminoses tenen la particularitat d'associar-se amb un bacteri anomenat Rhizobium, el qual obté nitrogen de l'atmosfera que la planta aprofita. Aquesta associació anomenada simbiosis es dona a les arrels de la planta formant uns petits nòduls molt característics i que són molt fàcils d'observar".

Text extret de fragments de la web http://horturba.com 


És per tant una planta millorant del sòl ja que aporta nitrogen a la terra. Els ocells als agrada molt quan és tendra per això a l'hort hem fabricat aquestes proteccions amb garrafes de plàstic. Aviat caldrà posar-li els "tutors" (canyes)   ja que la varietat que hem plantat és de mata alta.

apa salut i pèsols!!!



Aquest cap de setmana han començat els actes de festa major al barri del clot. Deixem un enllaç dels programes amb les moltes activitats que hi han. Per la nostra banda dir-vos que ja us podeu anar reservant el dia 17 de novembre on tenim previst una jornada de portes obertes i moltes més coses. Aviat més info

Programa de festa major: http://w110.bcn.cat/SantMarti/programa%20FM%20Clot%20Camp%20de%20l'Arpa%202012.pdf

Festa Major Reivindicativa
http://arran.cat/externa/ai1ec_event/festes-reivindicatives-del-clot-camp-de-larpa-2012/?instance_id=





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada