5 d’abr. 2013

Borinot borinot, primavera ja està aquí!


Salutacions hortelanes!

Us presentem un dels borinots que viu a l'hort i que amb d'atres borinots i avelles estan polinitzant el nostre hortet.  Una bona notícia veure que on abans hi havia runa i un solar ara hi ha varies espècies que no acostumem a veure per barcelona, i veïns i veïnes trobant-se, coneixent-se, treballant la terra... Després de tot.. sembla que no està tot perdut i com recordava aquell col·lectiu madrileny "Bajo El Asfalto Está la Huerta"! 

Amunt la primavera!








Faveres enormes


Faves immenses! gràcies al borinot!
Un esqueix de roser brotant!



La morera ja rebrota!

Planter de tomaqueres a puntet!
Plantre de julivert fa uns dies.. ja plantats!!

Flor de sàlvia
Un dels eixos de treball del nostre hort és fomentar la biodiversitat per combatre millor les plagues i tenir plantes més fortes i sanes sense haver de tirar productes químics. Utilitzem el tabac i diverses aromàtiques com a repelents naturals de plagues però sense l'ajuda d'insectes beneficiosos com les abelles o borinots no podriem menjar ja que són ells els que polinitzen les flors per convertir-los en fruits en una bona part de les plantes. 

Sobre el tema de les plagues ja en parlarem un altre dia.. ja que de moment hem tingut un atac d'Oïdi als pèsols i no volem que es repeteixi la història de l'any passat quan a finals d'estiu bona part de la collita es va veure malmesa. Bé això ja es mereixerà una altra entrada sobre totes les possibilitats que hi ha i explicarem com ens ha anat a nosaltres ;)


Continuarem aprenent i continuarem millorant!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada